Online Gasztronómiai Magazin

Csirke báránnyal, fokhagymás rákraguval

A csirke báránnyal, fokhagymás rákraguval recept hozzávalói

30 dkg báránygerinc, 30 dkg csirkemellfilé, só, bors, tárkony, 40 dkg rákhús, 10 dkg vaj, 8 gerezd fokhagyma, 1 csomag petrezselyemzöld, 1 dl fehérbor, 2 db citrom leve, 1 evőkanál paprikakrém, kenyér

Csirke báránnyal, fokhagymás rákraguval

Csirke báránnyal, fokhagymás rákraguval

 

A csirke báránnyal, fokhagymás rákraguval recept elkészítése

 

Minden egyben? Nos, hát azért nem teljesen, de hogy sokféle húst használunk ma, az biztos. Ráadásul nyársazás lesz, akár a szabadban, akár otthon, a konyhában, mindkét verzió megvalósítható. Nos, nézzék is meg, hogyan készül, és készítsék el otthon Önök is így!

Azzal kezdünk ma, hogy a csirkemellfilét a báránygerinccel egyetemben nagyobb darabokra vágjuk. Ezek után befűszerezzük sóval, borssal, tárkonnyal, majd nyársra fűzzük. Tanácsos a szelettel keresztirányban felfűzni, ehhez akár két nyársat is használhatunk.

Vajjal dolgozunk ma, a serpenyőben ezzel a rákot a nyárs mellett sütjük meg. A csirkemellfiléhez aktuális árat itt találnak.

Amint ezzel megvagyink, a fokhagymát lapokra vágjuk, a nyárs zsiradékában megfuttatjuk, fűszerezzük, sóval, fehérborssal. Felengedjük fehérborral. Finomítjuk citrom levével. Kevés chilipaprikát is tehetünk bele. A kenyérnek levágjuk a héját, és megpirítjuk. Tálaláskor a pirított kenyérszeleteket tegyük a nyárs alá, erre tesszük a rákot.

A mártással meglocsoljuk ezt az ételt. Javaslunk kézmosót is tenni az asztalra, egy kis citromos vizet.

 

Egy másfajta, egyszerű tengeri halfilével készült receptet itt találnak!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt!  Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza Önöket holnap is, jöjjenek!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.