Online Gasztronómiai Magazin

Csirkecomb kétszer sütve

A csirkecomb kétszer sütve recept hozzávalói

  • 4 db csirkecomb,
  • 4 gerezd fokhagyma,
  • 3-4 evőkanál liszt,
  • só,
  • törött bors,
  • olaj
Csirkecomb kétszer sütve, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Csirkecomb kétszer sütve, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A csirkecomb kétszer sütve recept elkészítése

 

Csirkecomb alapvetően egyszerűen, egy apró trükkel megfejelve. Némi időt kell szánni rá, nézzék csak meg, hogy miért. És persze készítsék is el!

A tálalást megelőző nap a csirkecombokat megmossuk, és jól megszárítjuk. A forgóknál kettévágjuk. A húst a bőr nélküli oldalán megsózzuk, megborsozzuk, és a megtisztított, lapokra vágott fokhagymával megtűzdeljük. A csirke bőre maradjon teljesen ép! A csirkecombhoz aktuális árat itt találnak.

Lisztbe mártjuk mindkét oldalát. Bő olajat forrósítunk, majd a csirkedarabokat beletesszük a már forró olajba. Fedő alatt, kis lángon 10 percig pároljuk, ezután kiszedjük az olajból. Hagyjuk kihűlni, és edénybe téve befedjük. Másnapig a hűtőszekrényben tartjuk.

Közvetlenül tálalás előtt az olajat ismét felforrósítjuk, és a húsdarabokat beletéve, ropogósra sütjük. A csirke bőre egybefüggően ropogós réteget képez a húson, és minden zsír kisül belőle. Ha nem fedjük le, ropogós is marad.

 

Egy másfajta csirkecomb receptet itt tud megnézni!

 

Ha húsételeket keres, nem feltétlen csirkéset, nézzen körül a Mit főzzünk ma? recepttárában, itt.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza Önöket holnap is, jöjjenek!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.