Online Gasztronómiai Magazin

Csirkemell fahéjas almapürével

A csirkemell fahéjas almapürével recept hozzávalói

4 db kisebb csirkemell egészben, 2 db birskörte vagy birsalma, 4 db nagyobb alma, 30-40 dkg sütőtök, 10 dkg vaj, 2 evőkanál porcukor, 1 db citrom, 2 dkg mazsola, 2 dl alaplé, só, bors, fahéj, méz

Csirkemell fahéjas almapürével

Csirkemell fahéjas almapürével

 

A csirkemell fahéjas almapürével recept elkészítése

 

Ezúttal bőrével sütjük a csirkemellet, és egy régi hagyományt újraélesztve gyümölccsel fogjuk társítani. Aki még emlékszik az igazi házi kompót ízére, már sejti, mi következik. Nézzék meg, hogyan készül ma a csirkemell a Mit főzzünk ma? konyhájában, és készítsék el Önök is így!

A csirkemelleket lefejtjük a csontról, a bőrét viszont rajta hagyjuk, mert Attila nagyon szereti az ízét. Sózzuk, borsozzuk, bőrével felfelé serpenyőben elősütjük. A csirkemellhez aktuális árat itt találnak.

Mellette, kicsit később megpároljuk a szeletekre vágott sütőtököt, és a szintén szeletekre vágott birsalmát vagy birskörtét. Ha kompótot használnak, akkor jóval kevesebb idő kell a pároláshoz. Kevés alaplével összefogatjuk, hozzátesszük a mazsolát.

Almapürét készítünk köretnek a csirkemellhez. Az almákat meghámozzuk, vajon, mézzel, birsalma levével, porcukorral, citromlével megpároljuk, kevés fahéjjal fűszerezzük. Amikor elkészült pürésítjük, fahéjjal megszórva tálaljuk.

 

Egy másfajta csirkemell receptet itt találnak, nézzék meg ezt is!

 

Ha körülnéznének még húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.