Online Gasztronómiai Magazin

Csirkemell olívával, mozzarellával töltve

A csirkemell olívával, mozzarellával töltve recept hozzávalói

60 dkg csirkemell, 10 dkg olívabogyó, 4 db narancs, balzsamecet, cukor, só, provence-i fűszer, 20 dkg rügysaláta, 20 dkg mozzarella sajt

Csirkemell olívával, mozzarellával töltve

Csirkemell olívával, mozzarellával töltve

 

A csirkemell olívával, mozzarellával töltve recept elkészítése

 

A sajtot most olívával egészítjük ki, a jó olívabogyó kesernyés, fanyar ízéhez tökéletes kiegészítés a mozzarella. Együtt pedig különlegessé teszik a sima csirkemellet. Reméljük, a recept már a bevezető alapján megtetszett, tehát készítsék is el így!

Először is a csirkemellet felszúrjuk, majd pedig az üregbe összevágott olívabogyót és vizes mozzarellát töltünk. Ezután provence-ival megszórjuk a csirkét, majd óvatosan megsózzuk. Kis lángon mindkét oldalát megsütjük. A csirkemellhez aktuális árat itt találnak.

Mindezek után egy másik serpenyőben cukrot karamellizálunk, arra figyeljünk, hogy  csak halványan. Narancshéjat adunk hozzá, valamint két narancs levét is beletesszük. Kicsit később balzsamecetet öntünk hozzá. Egy kis trükk: ha van fehér balzsamecetünk, akkor feltétlenül azt használjuk. Visszaforraljuk az egészet, és hűlni hagyjuk.

Csirkemell olívával, mozzarellával töltve, egy kicsit máshonnan szemlélve

Csirkemell olívával, mozzarellával töltve, egy kicsit máshonnan szemlélve

A másik két narancsot megtisztítjuk. Héját leszedjük és cikkeket vágunk belőle. Egy keverőtálban a rügysalátát, a narancscikkeket, és a narancsos öntetet összekeverjük. A csirkével tálaljuk.

 

Itt találnak egy más jellegű csirkés receptet, nézzék meg ezt is!

 

További csirkés recepteket itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában találnak. Nézzenek körül, és válasszák ki azt, amelyikhez épp most kedvük van, és készítsék is el!

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.