Online Gasztronómiai Magazin

Csirkenyárs gyümölccsel és curryszósszal

A csirkenyárs gyümölccsel és curryszósszal recept hozzávalói

2 db kivi, 1 db narancs, só, bors, 1 dl ananászlé, 4 dl tejszín, 40 dkg csirkemell, 40 dkg  burgonya, 1 evőkanál vaj, 1 teáskanál curry, 1 teáskanál keményítő, 40 dkg párolt rizs, 1 evőkanál alma, 1 evőkanál méz, 1 db ananász

"<yoastmark

 

A csirkenyárs gyümölccsel és curryszósszal című recept elkészítése

 

Több dolgon is gondolkodtunk ennél a receptnél: egzotikusat is szerettünk volna, gyümölcsöset is, egyszerűbb hústípussal. Így született meg ez az ötlet:). A narancs és az ananász is tesz bele egy kis egzotikumot, amit persze a curryszósz koronáz meg. A csirkemell tökéletesen simul a gyümölcsök és a szósz mellé - reméljük elnyeri a tetszésüket! A recept télen született, de a nyárs nem csak nyáron vehető elő, miképp a nyársra optimalizált recept sem...

Elvben a curryszósz nem okozhat meglepetést, de biztos, ami biztos, itt a szokásos ártájékoztató. Ez most thai curryszósz!

Az ananászt megtisztítjuk, meghámozzuk egészen addig, amíg csak barna pötty, a héjának a bemélyedése van rajta, majd eltávolítjuk a közepét. A narancsot meghámozzuk, kifilézzük. A kivit is meghámozzuk, majd a gyümölcsöket és a csirkemellet kb. egyforma nagyságú kockára vágjuk fel. A déligyümölcsökhöz aktuális árakat itt találnak.

Felhúzzuk a nyársra (hús, ananász, narancs, kivi) és megsütjük vajon - ahogy a hozzávalókban is szerepel, vagy esetleg olívaolajon, - ahogy a műsorban tettük. Mézet karamellizálunk, hozzáadjuk a maradék ananászt, felfőzzük az ananászlében, ízesítjük curryvel.

Figyelem: hogy a szósz igazán jó legyen, elég csak kevés curryt beletenni. Összeturmixoljuk, tejszínnel még tovább finomíthatják. Köretnek párolt jázminrizst adunk, melyet olívaolajon kicsit megpirítunk. Tálalásnál középre kerül a rizs, köré a curryszósz, a tetejére pedig a nyárs.

Itt találnak egy másik csirkés receptet!

Arra gondoltunk, adunk egy olyan receptet is, amelyben szintén curryvel dolgozunk, de, ahogy azt már megszokhatták, egy kicsit másképpen. Természetesen!

Ha szeretnének még válogatni húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.