Online Gasztronómiai Magazin

Csirkenyársak cukkinivel fonva

A csirkenyársak cukkinivel fonva recept hozzávalói

4 db csirkemellfilé, 1 db közepes cukkini, só, őrölt bors, 4 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, 4 szál friss kakukkfű, 1 dl olívaolaj, 8 db bambusznyárs

Csirkenyársak cukkinivel fonva

Csirkenyársak cukkinivel fonva

 

A csirkenyársak cukkinivel fonva recept elkészítése

 

Csirkemell nyárson, akár a szabadban, akár otthon. Lassan inkább az utóbbi lesz igaz, de otthon sütve is igazi lesz. Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így!

A csirkemellfiléket hosszában félbevágjuk, majd mindegyiket kétszer hosszában bevágjuk, hogy három húscsíkot kapjunk, és az egyik vége egybe maradjon.

Ezután a húscsíkok mellé 1-1 vékony cukkinicsíkot fektetünk, és együtt szorosan befonjuk. Tenyerünkkel finoman megnyomkodjuk. A csirkemellhez aktuális árat itt találnak.

Közben a vízbe mártott bambusz nyársakkal hosszában áttűzzük. Sóval, borssal, zúzott fokhagymával, aprított petrezselyemmel és kakukkfűvel fűszerezzük. Meglocsoljuk az olívaolajjal, és lefóliázva 3-4 órára hűtőbe tesszük pácolódni.

Végül a cukkinis csirkenyársakat a forró grill rácson, pirosra sütjük, majd ha elkészültek, roston sült padlizsánnal körítjük.

 

Egy másfajta csirkés receptet itt találnak, nézzék meg ezt is!

 

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! És ha már ajánlunk, nézzék meg levesreceptjeinket is, itt.

Jó étvágyat kívánunk! Comments are closed.