Online Gasztronómiai Magazin

Csirkesaté curryvel, pezsgővel

A csirkesaté curryvel, pezsgővel recept hozzávalói

4 db csirkemell filé, só, frissen őrölt bors, 2 kiskanál curry por, 1,5 dl száraz pezsgő, 1 dl olívaolaj

A körethez pedig:

vajon párolt kerti zöldségek

Csirkesaté curryvel, pezsgővel

Csirkesaté curryvel, pezsgővel

 

A csirkesaté curryvel, pezsgővel recept elkészítése

 

Következzen tehát az indonéz sate, angol átiratban satay, és ahogyan mi használtuk, maláj írásmóddal saté: és már kitalálhatták, ahogy készül, az a jól ismert szlogenünk szerint történik, azaz Európa és a világ ízei magyarul.

Alapvetően pácolásról lesz szó, mert a pác az, ami extra, utánozhatatlan ízt ad majd az egyszerű csirkehúsnak. És: nyársról van szó, mi most csirkével készítettük. További információkat itt találnak a satéról.

Először is a megmosott csirkemelleket lapjával félbevágjuk, majd keresztben fél centi vastag csíkokra daraboljuk, és szorosan egymás mellé bambusznyársakra húzzuk. Sóval, borssal, végül a curry porral fűszerezzük, majd magas falú edénybe tesszük, és meglocsoljuk a száraz pezsgővel, az olívaolajjal. A csirkemellhez aktuális árat itt találnak.

Ezután fóliával letakarva 1-2 órát hűtőbe tesszük pácolódni. Végül a nyársakat forró teflon serpenyőben pirosra sütjük, majd meglocsoljuk a pácoló levével, és összepároljuk. Ha elkészült a csirkesaté, tányérra fektetjük, és vajon párolt kerti zöldségekkel körítjük. Igazán különleges ételt kapunk, és olyan lehetetlenül sok időt sem kell rászánni. Készítsék el!

 

Egy másfajta, de nem kevésbé egzotikus receptet itt találnak, nézzék meg!

 

Ha pedig böngészni szeretne még egzotikus, vagy kevésbé egzotikus húsreceptek között, nézzen körül itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában. Válassza ki, amelyik tetszik, és készítse el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza Önöket holnap is, jöjjenek!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.