Online Gasztronómiai Magazin

Csirkeszárnyak mustárban, zöldséges palacsintával

A csirkeszárnyak mustárban, zöldséges palacsintával recept hozzávalói

80 dkg csirkeszárny, 2 db tojás, mustár, liszt, só, bors, 1 db paprika, 30 dkg cukkini, 20 dkg póréhagyma, 1 db padlizsán, 1 dl olaj, 1 csomag petrezselyem, 8 db palacsinta, 4 adag zöldséges párolt rizs

Csirkeszárnyak mustárban, zöldséges palacsintával

Csirkeszárnyak mustárban, zöldséges palacsintával

 

A csirkeszárnyak mustárban, zöldséges palacsintával recept elkészítése

 

Egyszerű hozzávaló következik most, csirkeszárny. Ez a recept gyorsan, könnyen elkészíthető, és természetesen tartalmazza a tőlünk megszokott apró trükköket. Nézzék meg, készítsék is el így! Mi a Mit főzzünk ma? adásában előre elkészítettük a zöldséges ragut, mellyel a palacsintákat fogjuk betölteni.

A következőképpen: a zöldséges ragu julienne-re vágott újhagymából, sárgarépából, cukkiniből és gombából készült. Egy tojást is adunk hozzá, ami összetartja a tölteléket.

Betöltjük a palacsintákat a zöldséges raguval, majd tejfölből és tojásból mártást készítünk. A mártást a palacsinták tetejére tesszük. Ezután könnyen olvadó sajtot, pl. Anikó sajtot reszelünk a tetejére. Mikróban kb. 3 percig csőben sütjük.

A csirkeszárnyak végét levágjuk. A csontról lehúzzuk a húst, majd visszafordítjuk.

Szójaszószból, sóból, borsból pácot készítünk, jól átforgatjuk benne a csirkeszárnyakat, kevés lisztet adunk még hozzá, majd bő, forró  olajban kisütjük. Szójaszószhoz aktuális árakat itt találnak.

Serpenyőbe áthelyezzük a megsült szárnyakat, mellé mustárt teszünk és hús alaplével felöntjük. Az egészet jól összepároljuk, a szárnyakat átforgatjuk.

Tálalásnál két palacsintát teszünk egy tányérra, a szárnyakból kis halmot képezünk. Remekül passzol hozzá egy cserszegi fűszeres, magyar nemesítésű, illatos fajta próbálják ki!

 

Másképp készítené el a csirkeszárnyakat? Nem gond, itt egy másik javaslat!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.