A csokimousse, fehércsokiból recept hozzávalói
13 dkg fehércsoki, 7,5 dkg vaj, 3 cl konyak, 2 db tojás sárgája, 2,5 dl tejszín, 1,5 dkg cukor
Kávéöntethez:
4 dl kávé, 2 evőkanál cukor, 1 teáskanál keményítő, 4 cl kávélikőr

Csokimousse, fehércsokiból
A csokimousse, fehércsokiból recept elkészítése
Egyszerű, remek krémes édesség, bármikorra. Jó csokit válasszanak hozzá, mert az a titka, no meg persze a jó kis kávéöntet. Mindkettő receptje itt van!
A fehércsokit, a vajat és a konyakot egy keverőtálba tesszük, majd vízgőzön felolvasztjuk. A tejszínt a cukorral habbá verjük, és hozzáadjuk a tojássárgáját. Belga csokikhoz aktuális árat itt találnak.
A keverőtálat levesszük a vízgőzről, majd hozzákeverjük a habot a fehércsokihoz. Olyan formába öntjük, amiből majd később ki is tudjuk venni. Ha esetleg nincs erre a célra szolgáló formájuk, tehetik egy folpakkal kibélelt csészébe is. Lehűtjük.
A kávéhoz hozzáadunk két evőkanál cukrot, felforraljuk, majd keményítővel öntetsűrűségűre bekötjük. Amikor kicsit kihűlt, hozzáadjuk a kávélikőrt. A csokimousset ezzel az öntettel tálaljuk.
Ha pedig szeretnének még böngészni sok-sok egyszerű és kevésbé egyszerű édességrecept között, kattintsanak ide!
Ha megnéznének húsos recepteket is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.
Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És tudják, várjuk vissza Önöket holnap is!
Jó étvágyat kívánunk!