Hozzávalók, csokis-mogyoróvajas kalács
50 dkg finomliszt
nagy csipet só
3 evőkanál cukor
1 db tojás
1 db tojássárgája
2,5 dl langyos tej
5 dkg vaj
2,5 dkg élesztő
A töltelékhez:
15 dkg étcsokoládé
15 dkg mogyoróvaj
3 evőkanál tejszín

Csokis-mogyoróvajas kalács
A csokis-mogyoróvajas kalács elkészítése
A dagasztógép táljába mértem az összes hozzávalót, és körülbelül 15 perc alatt fényes, kissé lágyabb kelt tésztát dagasztottam. Letakartam, és hagytam duplájára kelni.
Míg kelt, előkészítettem a tölteléket: Ha kíváncsiak, hogyan készül a töltelék akkor látogassanak el a Limara péksége oldalra!
Egy másik kalácsreceptet itt találnak!
Egy különleges (igazán különleges!) csokoládéhoz kattintsanak ide. Beszerzés, ár egy helyen!
Ha megtetszett a recept, de akkor is szeretne egy jó sütit készíteni, amikor kevés az ideje? Egyszerű, gyors sütirecepteket is talál itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában, nézzen körül! Várjuk vissza holnap is!
Jó étvágyat kívánunk!