Online Gasztronómiai Magazin

Csomboros marhapörkölt

A csomboros marhapörkölt recept hozzávalói

1 kg marhalábszár, 3 db nagyobb vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 2 db paradicsom, 2 db paprika, 80 dkg tisztított krumpli, 1 csomag borsikafű, 10 dkg zsiradék, só, őrölt kömény, fűszerpaprika

Csomboros marhapörkölt, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Csomboros marhapörkölt, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A csomboros marhapörkölt recept elkészítése

 

Hagyományos recept következik, amelynél nagyon fontos, hogy jó minőségű húst vásároljanak hozzá. A jó marhahúsból igen remek pörkölt készül, hangsúlyozzuk, a jó marhahúsból. Hagyományos lesz az ízesítés, titka a csombor, azaz borsikafű, és a kömény. Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így otthon!

Bográcsos recept, de a konyhában is tudunk bográcsolni, ez tehát ne legyen visszatartó erő mondjuk a sötét téli hónapokban. Azzal kezdünk most, hogy a bográcsban zsiradékot hevítünk, majd beletesszük a kockára vágott hagymát, és aranysárgára pirítjuk. Ezután  hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd az apróra vágott paprikát, paradicsomot.

Ezek után tesszük bele a fűszerpaprikát, elkeverjük, és végül hozzáadjuk a kockázott, tisztított marhahúst. Sózzuk és köményezzük. A marhalábszárhoz aktuális árat itt találnak.

Kevés vízzel feleresztjük, és sűrűn kevergetve, a bográcsot forgatva elkezdjük főzni. Amikor a hús már majdnem puha, akkor tesszük hozzá az apróra vágott borsikafüvet, valamint a csónak alakúra vágott burgonyát.

Nem forralva, sokszor kevés vízzel pótolva készre főzzük, ügyelve arra, hogy a szaftja ne legyen, se híg, se sűrű.

 

Egy másfajta pörköltreceptet itt találnak, nézzék meg ezt is!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.