Online Gasztronómiai Magazin

Csontos sertésborda zsályával

A csontos sertésborda zsályával recept hozzávalói

60 dkg csontos sertésborda, só, bors, zsálya, 1 dl víz, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál paradicsompüré, 10 dkg koktélparadicsom, 30 dkg burgonya

Csontos sertésborda zsályával

Csontos sertésborda zsályával

 

A csontos sertésborda zsályával recept elkészítése

 

Pácolós recept, azaz kalkulálni kell azzal az idővel, amennyire a pácnak szüksége van. Utána viszont már könnyű a dolgunk, és persze az sem véletlen, hogy csontos húst választottunk ma. Nézzék meg, készítsék is el így otthon, és kiderül, miért történt így!

Azzal kezdünk most, hogy a sertésbordára zsályalevelet teszünk, egy tálba pedig olajat öntünk: így fogjuk pácoljuk a húst. Ahhoz, hogy az ízek összeérjenek, kalkuláljunk azzal, hogy néhány órát szánni kell rá. Meghálálja.

Amint a pácolás megvan, a hagymát nagyobb darabokra vágjuk, majd pirítani kezdjük.

A csontos sertésbordához aktuális árat itt találnak.

Közben a burgonyát megfőzzük, majd szintén nagyobb méretűre daraboljuk. Hozzátesszük a hagymához, végül a felszeletelt koktélparadicsomot is belerakjuk. Az egészet együtt pirítjuk.

A húst egy másik serpenyőben megsütjük. A megmaradt zsiradékához paradicsompürét és kevés lisztet adunk, majd ezt a hagymás krumplinkhoz adjuk. Készítsék el így feltétlenül!

 

Remek ételeket készíthetünk zsályával, itt is van egy másik példa!

 

Nézzék meg további ajánlatainkat is!

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válasszák ki, amelyik legjobban tetszik ma, vagy akár holnap, és készítsék is el!

Ha megtetszett a recept, de akkor is szeretne egy jó sütit készíteni, amikor kevés az ideje? Egyszerű, gyors sütirecepteket is talál itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában, nézzen körül! Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.