Online Gasztronómiai Magazin

Csusza laskagombával, kacsahússal

A csusza laskagombával, kacsahússal recept hozzávalói

40 dkg kacsamell, 15 dkg laskagomba, 50 dkg csuszatészta, 5 dl tejföl, só, bors, 4 gerezd fokhagyma, 1 csomag petrezselyem

Csusza laskagombával, kacsahússal

Csusza laskagombával, kacsahússal

 

A csusza laskagombával, kacsahússal recept elkészítése

 

Íme itt a recept, ami ötvözi a Mit főzzünk ma? összes célkitűzését: Európa és a világ ízei magyarul, mert wokban dolgozunk ma, és persze egy kicsit másképp, ami örök kedvencünkre, a csuszára vonatkozik. Nézzék meg, hogyan készül, és természetesen próbálják is ki!

Ennél a receptnél a kacsamellnek csak a színhúsát használjuk, a zsíros részből pedig készíthetünk egy jó kacsatepertőt. A kacsamellhez aktuális árat itt találnak.

Itt és most a laskát bármekkorára darabolhatjuk, lényeges viszont, hogy az elvastagodott szárát nem használjuk fel. Az előkészített kacsamellet a lehető legvékonyabb csíkokra vágjuk azért, hogy minél előbb elkészüljön.

Amint mindezzel megvagyunk, a húscsíkokat beletesszük a wokba, sózzuk, borsozzuk, lepirítjuk. Amíg pirul, friss fokhagymát széttörjük, felvágjuk, majd rászórjuk a húsra, közben kifőzzük a csuszatésztát.

A petrezselymet durvára vágjuk, a felét beletesszük a wokba, majd rátesszük a megfőtt tésztát is, és összekeverjük. Csak a tejföl felét öntjük most bele, a tészta jól fel fogja szívni, a másik felét pedig meghagyjuk a tálalás előtti pillanatokra.

Tálalásnál a tészta tejére kerül a tejföl, petrezselyemzölddel díszítjük.

 

Egy másik remek kacsás receptet itt találnak!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.