Online Gasztronómiai Magazin

Dinnyekehely

A dinnyekehely recept hozzávalói

2 db sárgadinnye, 20 dkg sült csirkemell, 15 dkg füstölt marhanyelv, 15 dkg karavánsajt, 10 dkg rozskenyér

A dinnyechutney-hoz:

chili, dinnye, őszibarack, ketchup, borecet

Dinnyekehely, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Dinnyekehely, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A dinnyekehely recept elkészítése

 

Nyár, forróság, dinnyeszezon, dinnyerecept, így állnak össze a dolgok. Természetesen ebben a receptben is lesz különlegesség, nézzék meg, mi az, és készítsék is el így!

A dinnyét formára kivágjuk, tartalmát karalábévájóval kivájjuk. A dinnyét akár meg is formázhatjuk, a kivájt gyümölcstartalom pedig a töltelékhez fog kerülni. Ezután a füstölt sajtot, a csirkemellet, valamint a füstölt marhanyelvet metéltre vágjuk.

A kehelyhez egy különleges mártást adunk: mégpedig a chutney-t. Ezt az aromás, gyümölcsös anyagot chilipaprikával összefőzzük, ez kerül a dinnyébe alulra, majd erre tesszük rá az előkészített tölteléket.

 

A chutney jellegzetes indiai szósz, részletesebben itt olvashatnak róla.

 

Egy másik gyümölcsös receptet itt találnak!

 

Ha megnéznének húsos recepteket is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza Önöket holnap is, jöjjenek!

Jó étvágyat kívánunk
(20030912)Comments are closed.