Online Gasztronómiai Magazin

Dióbundás, aszalt szilvával töltött pulykamell

A dióbundás, aszalt szilvával töltött pulykamell recept hozzávalói

60 dkg pulykamell, 10 dkg aszalt szilva, 3 db tojás, 1 db zsemle, 10 dkg liszt, 15 dkg dió, olaj a sütéshez, virágdísz, 10 db körteburgonya, 2 db vörösboros körte

Dióbundás, aszalt szilvával töltött pulykamell

Dióbundás, aszalt szilvával töltött pulykamell

 

A dióbundás, aszalt szilvával töltött pulykamell recept elkészítése

 

A Mit főzzünk ma? töltött repertoárjának egy hagyományosan módon készülő darabja ez, méghozzá aszalt szilvás verzió. Ahogyan azt már megszokhatták, van más elkészítési módja is az aszalt szilvás pulykamellnek nálunk, alkalomadtán nézzék meg azt is, hasonlítsák össze őket! Most pedig, nézzék meg ezt a verziót, és természetesen készítsék is el így!

A pulykamellet felszeleteljük, kiklopfoljuk. Megkenjük tojással, pici sót, borsot szórunk rá. A pulykamellhez aktuális árat itt találnak.

Erre kerül rá a töltelék. A töltelék nem más, mint tojás, tejben áztatott zsemle, petrezselyemzöld keveréke. A töltelékre aszalt szilvát rakunk. Feltekerjük, megforgatjuk lisztben, tojásban és vagdalt dióban. Szép, hosszú töltött húst készítettünk. Forró olajban kisütjük.

Barnamártásban pirított diót tettünk, tányérra „tükröt” készítünk belőle, erre kerül a hús.
Körte alakú burgonyakrokettet, vörösboros körtét és aszalt gyümölcsöket tálalunk a hús mellé.

 

Aszalt szilvás pulykamell másképpen? Persze hogy van, tessék!

 

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.