Online Gasztronómiai Magazin

Dupla hátszín

A dupla hátszín recept hozzávalói

4 szelet hátszín, só, bors, 20 dkg vaj, fokhagyma, petrezselyemzöld, 20 dkg burgonya, 10 dkg paradicsom, 5 dkg zöldborsó, dijoni mustár

Dupla hátszín

Dupla hátszín

 

A dupla hátszín recept elkészítése

 

Először is a hátszín titka: ez nem más, mint az érlelés: vagy olajban pácoljuk, vagy hűtőben fellógatva 2-3 napig érleljük. Ezután lehártyázzuk a húst, és felvágjuk kb. kétujjnyi vastagságú szeletekre, így kb. 20-25 dkg-os szeleteket kapunk. A hátszínhez aktuális árat itt találnak. Nagyszerű húsról van szó, van, aki a bélszínnél is jobban szereti. Nézzék meg a receptet, és készítsék is el az ételt!

Elkészítjük a fűszervajat: a vajat, petrezselyemzölddel és kevés dijoni mustárral összekeverjük, természetesen sóval és borssal fűszerezzük.

A hátszínt sózzuk, borsozzuk és az egyik oldalát elősütjük, megfordítjuk, rátesszük a fűszervajat, megszórjuk bőven zsemlemorzsával. Forró sütőben 180-200 fokon 6-8 percig sütjük. A húst kivesszük, és a zsírjában készítjük el a köretet. Megpirítjuk a hagymát, hozzátesszük a burgonyát, a paprikát és a paradicsomot is.

 

Maradjanak gyakorlatban: itt egy másik hátszíntipp!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket, mi itt leszünk!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.