Online Gasztronómiai Magazin

Édes, sós tekercsek

Az édes, sós tekercsek recept hozzávalói

2 levél vajastészta, 8 dkg, szárított paradicsom, 8 dkg trappista sajt, 1 teáskanál fahéj, 4 evőkanál cukor, 10 dkg ruccola, 10 szelet pármai sonka

Édes, sós tekercsek

Édes, sós tekercsek

 

Az édes, sós tekercsek recept elkészítése

 

Apróságok sorozata, amelyek igen jól jönnek a mindennapokban. Jókedvűen kell elkészíteni, és akkor jókedvet kapunk cserébe, készítéskor is, fogyasztáskor is. Sós és édes verzió is készül, gondoltunk mindenre és mindenkire, hiszen nem egyforma az ízlésünk. Kinek ez, kinek az. Nézzék meg, hogyan készül, és természetesen próbálják is ki így otthon!

Egy levél vajastésztát az asztalra helyezek, méghozzá egy konyharuhára.

Szépen beleszórom a ruccolát, a szárított paradicsomot, belereszelem a sajtot, és belehelyezem a szeletelt pármai sonkát. Szépen felgöngyölítem. A pármai sonkához árat itt találnak.

Hüvelykujjnyi vastag szeleteket vágok belőle. Sütőlapra helyezem, és 145 fokos sütőben készre sütöm.

Tekercsek, sonkás verzió

Tekercsek, sonkás verzió

Édes tekercs:

Az almát meghámozom, kimagozom. Felkockázom, majd egy felmelegített edényben szotírozom. Rászórom a cukrot, fahéjat.

Tekercsek, almás verzió

Tekercsek, almás verzió

Amikor az összes lé elpárolgott, akkor a másik tésztába töltöm, felcsavarom, felszeletelem, és sütöm.

 

Egy egészen másfajta almás receptet itt találnak!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretne még további receptek között böngészni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában teheti meg. Nézzen körül, válassza ki a mai hangulatának megfelelő receptet, és készítse el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánok!Comments are closed.