Online Gasztronómiai Magazin

Édestúróval, sonkával töltött szűzpecsenye

Az édestúróval, sonkával töltött szűzpecsenye recept hozzávalói

5 dkg vaj, 5 dkg édestúró (ricotta), 5 dkg füstölt, főtt sonka, 2 fokhagymagerezd, 7 dkg mozzarella, 4 x 18 dkg sertés szűzpecsenye, 40 dkg rókagomba, 1 db hagyma, 1 csomag petrezselyemzöld, só, 1 dl fehérbor, 3 dl pecsenyelé

Édestúróval, sonkával töltött szűzpecsenye

Édestúróval, sonkával töltött szűzpecsenye

 

Az édestúróval, sonkával töltött szűzpecsenye recept elkészítése

 

Európa és a világ ízei magyarul típusú recept következik, és nem csak a ricotta miatt. Nincs egyértelműsíthetően egy tájhoz kötött hangulata ennek az ételnek, sokfelől vettük az inspirációt. A végeredmény remek lett, nincs más hátra, nézzék meg, és készítsék is el így!

Először is a vajat összekeverjük az édestúróval, kockára vágott sonkával és a fokhagymával. A végén a kockára vágott mozzarellát keverjük hozzá, végül pedig borsozzuk.

Ezzel a töltelékkel betöltjük a sertésszüzet, amelyet ezek után félbehajtunk, összetűzzük, és megsütjük. A hagymát tisztítjuk, kockára vágjuk, petrezselymet összevágjuk. A szűzpecsenyéhez aktuális árat itt találnak.

Mindezeket a szűzpecsenye zsiradékában lepirítjuk, majd a végén hozzátesszük a rókagombát. Sózzuk, borsozzuk, és a pecsenyelével összefogjuk. És már tálalhatjuk is. Azt javasoljuk, hogy bagettet vagy salátát adjanak hozzá.

 

Egy más karakterű szűzpecsenye-receptet itt találnak!

 

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza Önöket holnap is, jöjjenek!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.