Online Gasztronómiai Magazin

Egyszerű fogasfilé rákokkal

Az egyszerű fogasfilé rákokkal recept hozzávalói

40 dkg fogas, 20 dkg tigrisgarnéla, 8 dkg vaj, 1 gerezd fokhagyma, 2 db paradicsom, 1 db cukkini, só, bazsalikom, 1 db citrom, 2 dl tejföl

Egyszerű fogasfilé rákokkal

Egyszerű fogasfilé rákokkal

 

Az egyszerű fogasfilé rákokkal recept elkészítése

 

Egy régi filmre emlékezve, ez egy klasszikus "semmi cicó" típusú recept, gyorsan, egyszerűen elkészül. A különlegességét az összetevők adják, nem olcsó, az tény, dehát, mi az olcsó manapság... Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így otthon!

Azzal kezdünk most, hogy a grill-lapra olajat öntünk, avagy, ha a konyhában látunk neki,  egy serpenyőben olajat hevítünk. Közben a rák páncélját és a  fejét eltávolítjuk. A farkánál és a feje alatti résznél fűzzük fel a nyársra. Ezután finoman megsózzuk, és rátesszük a grillsütőre.

Az előkészített halat felszeleteljük, majd megsózzuk. Először a bőrös felével felfelé kezdjük el sütni. A fogasfiléhez aktuális árat itt találnak.

A cukkinit karikára, a paradicsomot pedig félbe vágjuk, és szintén a grill-lapra helyezzük. Mivel halról van szó, egy karika citromot is grillezünk. És persze van a Mit főzzünk ma? oldalnak egy olyan szlogenje is, miszerint grillezzünk otthon, vagy a szabadban, így természetesen serpenyőben is elkészíthetik ezt az ételt. Nem kell mindig a nyárra várni.

 

Ha megnéznének egy rafinált fogasreceptet is, itt találják, videóval, persze!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.