Online Gasztronómiai Magazin

Egyszerű gombás csirkemell

Az egyszerű gombás csirkemell recept hozzávalói

80 dkg csirkemellfilé, só, bors, petrezselyemzöld, 10 dkg vaj, 2 dl tej, 5 dkg liszt, 20 dkg champignon gomba, 20 dkg sajt, párolt rizs

Egyszerű gombás csirkemell

Egyszerű gombás csirkemell

 

Az egyszerű gombás csirkemell recept elkészítése

 

Ennek a receptnek egyetlen dolog a titka: hagyjuk egyben a csirkemellfiléket, ne szeleteljük fel!

A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, majd forró olajban elősütjük. Abban az olajban, amelyben a hús sült, tegyünk apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a gombát, petrezselyemzöldet, fűszerezzük, liszttel megszórjuk, tejjel pedig felengedjük. A csirkemellhez aktuális árat itt találnak.

Készíthetjük egyébként külön is, ebben az esetben vajat olvasztunk, és ebbe kerül bele a hagyma: a sorrend mind a két esetben ugyanaz.

Rátesszük a csirkemell tetejére,  sajttal még megszórjuk, majd így együtt kb. 5-6 percre betesszük a sütőbe. Mert, ahogyan a címben is ígértük, egyszerű recept, tökéletes ízharmónia!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.