Online Gasztronómiai Magazin

Egyszerű lencseleves csirkemellel

Az egyszerű lencseleves csirkemellel recept hozzávalói

1,5 kg marha vagy borjúcsont, 1 fej hagyma, 50 dkg vegyes leveszöldség, só, egész bors, 2- 3 db csirkemell, 10 dkg lencse, 1 db babérlevél, 20 dkg gomba, 3 dl tejszín, 2 darab tojás sárgája, 5 dkg rizs, 5 dkg zsír, só, őrölt fekete bors

Egyszerű lencseleves csirkemellel, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Egyszerű lencseleves csirkemellel, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Az egyszerű lencseleves csirkemellel recept elkészítése

 

Gyakran előfordul, hogy a hétvégi ebédhez sokkal több húslevest készül, mint amennyi elfogy. Kiönteni vétek, adunk hát arra egy receptet, mit lehet készíteni a megmaradt levesből. Egy jó húsleveshez jó recept is kell, itt meg is találják.

És persze azt is sokszor elmondjuk, hogy a lencsét ne csak újévkor vegyük elő, remek ételek készülnek vele. Ez a mostani is jó példa erre, nézzék meg, készítsék is el így. És rögtön két legyet ütöttek egy csapásra...

A lencsét előre beáztatjuk 1-2 órára. A levest két részre osztjuk, a csirkemelleket a leves felében lassan megfőzzük, majd kiszedjük, és félretesszük. Ebben a lében főzzük meg a lencsét, a babérlevéllel együtt. A csirkemellhez aktuális árat itt találnak.

A másik felében a rizst főzzük puhára. Amint megfőtt, áttörjük, és a lencseleveshez adjuk.

A gombát apró kockára vágjuk, és a zsiradékon megpároljuk egy kevés sóval. A tejszínt a tojássárgájával elkeverve a forró leveshez adjuk, a gombával és a csirkehússal. Figyeljünk, hogy már nem szabad tovább forralni.

 

Ha szeretne még további levesreceptek között böngészni, nézzen körül a Mit főzzünk ma? recepttárában.

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válasszák ki, amelyik legjobban tetszik ma, vagy akár holnap, és készítsék is el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.