Online Gasztronómiai Magazin

Egyszerű lencsesaláta

Az egyszerű lencsesaláta recept hozzávalói

25 dkg lencse, 8 dl húsalaplé, 30 dkg főtt burgonya, 8 db paradicsom, 4 db újhagyma, 3 evőkanál balzsamecet, 1 evőkanál mustár, só, bors, 1 evőkanál tökmagolaj

Egyszerű lencsesaláta

Egyszerű lencsesaláta

 

Az egyszerű lencsesaláta recept elkészítése

 

Tudjuk, hogy unalmassá válhatunk azzal, ha százszor elmondjuk ugyanazt, miszerint lencsét ne csak újévkor. De, igaz a mondás, ismétlés a tudás anyja. Mert remek, egészséges alapanyagról van szó, használják bátran, minél többször!

A lencsét megfőzzük az alaplében leszűrjük, lehűtjük. A lencséhez aktuális árat itt találnak. A főtt burgonyát a lencsével együtt leszárítjuk. A paradicsomot leforrázzuk, levesszük a héját, majd félbevágjuk és kimagozzuk, a húsát pedig kockára vágjuk.

A mustárt összekeverjük a balzsamecettel, a tökmagolajjal, sóval, borssal, karikára vágott újhagymával, majd ezzel az öntettel beízesítjük a lencsés burgonyás paradicsomot. Paradicsomszeletekkel díszítjük.

 

Még egy lencsés recept?

 

Ha körülnéznének még húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.