Online Gasztronómiai Magazin

Egyszerű sajtfondü

Az egyszerű sajtfondü recept hozzávalói

3,5 dl tejszín, 25 dkg krémsajt, 10 dkg füstölt sajt, só, őrölt színes bors, 3 db paradicsom, 1 dl száraz fehérbor, 1 db közepes kígyóuborka, 2 szál sárgarépa, 1 csokor piros retek, friss rozsos pékáru

Egyszerű sajtfondü

Egyszerű sajtfondü

 

Az egyszerű sajtfondü elkészítése

 

Aki szereti a sajtokat, azokat valószínűleg nem kell sokat győzködni, hogy próbálják ki ezt a receptet is. Nem is győzködünk senkit, nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így otthon!

Azzal kezdünk most, hogy a tejszínt nyeles forralóba öntjük, felforraljuk, majd beletesszük a krémsajtot, és a reszelt füstölt sajtot. Ezután lassú tűzön, állandóan kevergetve, a sajtok olvadásáig főzzük. Sóval, az őrölt színes borssal, fűszerezzük, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott, magtalanított paradicsomot, és hozzáöntjük a száraz fehérbort. A natúr krémsajthoz aktuális árat itt találnak.

A mártogatni valóhoz az uborkát, a sárgarépát, meghámozzuk, vékony hasábokra daraboljuk, a piros retket cikkekre vágjuk, a rozsos pékárut kisebb darabokra szeljük. Mindegyik mártogatnivalót külön kis tálkába tesszük, a forró sajtfondüt porcelánedénybe töltjük, majd minden hozzávalót tálcára téve, együtt kínáljuk.

 

Egy másfajta sajtos receptet itt találnak, nézzék meg ezt is!

 

Ha minden elkötelezettség nélkül, csak úgy szeretne böngészni sok-sok remek recept között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megteheti. Nézzen körül, válassza ki a kedvére valót, és készítse el!

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.