Online Gasztronómiai Magazin

Egyszerű uborkás hús

Az egyszerű uborkás hús recept hozzávalói

20 dkg uborka, hámozva, kockára vágva, sózva, 10 dkg újhagyma, 5 dkg füstölt szalonna, 40 dkg sertéstarja, tárkony, köménymag, só, bors, mustár, pirospaprika, 1 dl görög joghurt, 60 dkg újburgonya, fél dl pecsenyelé

Egyszerű uborkás hús

Egyszerű uborkás hús

 

Az egyszerű uborkás hús recept elkészítése

 

Egyszerűség nagyszerűség, tartja a mondás, persze nem véletlenül. Itt és most ez annyit jelent, hogy alapvetően egyszerű alapanyagokkal dolgozunk, de egy-két apró ötletet adunk a receptben, hogy az étel nagyszerű legyen. Nos, kb. ennyi a lényeg, nézzék meg, hogyan készül, és természetesen készítsék is el így otthon!

Azzal kezdünk most, hogy a kockára vágott, pirított szalonnán megfuttatjuk az apróra vágott újhagymát. Amint üvegesre pirult, rátesszük a kockára vágott sertéstarját, majd  fűszerezzük. A sertéstarjához aktuális árat itt találnak.

Ezután felengedjük a pecsenyelével, majd ha puha, hozzáadjuk az uborkát. Kb. 5 percig együtt pároljuk, félrehúzzuk. A legvégén rászórjuk a kávéskanálnyi pirospaprikát. Görög joghurttal finomítjuk.

Körete újburgonya lesz, erősen lepirítjuk, rozmaringgal fűszerezzük.

 

Egy más karakterű uborkás receptet itt találnak!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.