Online Gasztronómiai Magazin

Egzotikus garnéla

Az egzotikus garnéla recept hozzávalói

1 csokor koriander, 1 db piros húsú paprika, 1 db zöld húsú paprika, 10 dkg konzerv bambuszrügy, 20 dkg szójacsíra, 5 dkg fafülgomba, 5 dl kókusztej, 50 dkg garnéla, 1 fej hagyma, 3 szál sárgarépa, ízlés szerint curry, só, bors, olívaolaj

Egzotikus garnéla, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Egzotikus garnéla, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

Az egzotikus garnéla recept elkészítése

 

Európa és a világ ízei magyarul sorozatunkban ezúttal a keleti ízek dominálnak, elég a curryre vagy a fafülgombára gondolni. Természetesen azért a mi ízlésünk szerint készül, ahogyan azt már megszokhatták. Nézzék meg mai egzotikus receptünket, és készítsék is el így!

Azzal kezdünk ma, hogy a hagymát felaprítjuk, és egy kicsit megpirítjuk olívaolajon. Ezután hozzáadjuk a gyufára vágott répát, a felcsíkozott paprikát, a bambuszrügyet és a szójacsírát, végül az előzőleg forró vízbe áztatott fafülgombát. Itt találnak árat és beszerzési helyet a fafülgombához, és ugyanitt megtalálják a többi hozzávalót is!

Az egészet összeforgatjuk, majd 10 percig fedő alatt pároljuk. Amikor a zöldségek megfőttek, öntsük bele a kókusztejet, a garnélarákot és a felaprított koriandert. Ízesítsük curry-vel, sóval, borssal. Lassú tűzön főzzük még 10 percet, majd rizzsel tálaljuk.

 

Itt egy abszolút hagyományos magyar receptet találnak!

 

Ha szeretnének még böngészni további halas, esetleg rákos, kagylós receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Reméljük, találnak majd újdonságot, és el is készítik.

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.