Online Gasztronómiai Magazin

Erdei gombák tejfölösen

Az erdei gombák tejfölösen recept hozzávalói

15 dkg vargánya, 15 dkg rókagomba, 25 dkg champignon, 3 db újhagyma, 10 dkg vaj, 2,5 dl tejszín, 2 dl tejföl, só, bors, petrezselyemzöld, 1 evőkanál kukoricakeményítő, 1 dl fehérbor

Erdei gombák tejfölösen

Erdei gombák tejfölösen

 

Az erdei gombák tejfölösen recept elkészítése

 

Bár az erdei gombák önmagukban is kivételesek, természetesen az egy kicsit másképp jelige jegyében itt is adhatunk egy kis pluszt. Meg is tesszük! Hogy hogyan? Nézzék meg, és tegyenek Önök is így!

Először is a gombákat megtisztítjuk, szeleteljük. Ezután az újhagymát karikára vágjuk, majd a vajon erősen lepirítjuk. Hozzáadjuk a gombákat, pirítjuk, majd fűszerezzük. Felengedjük tejföllel, tejszínnel, fehérborral, összeforraljuk, és a kukoricakeményítővel sűrítjük. A tejföl a savanyításhoz, a tejszín pedig a finomításra kell. Az erdei gombákhoz aktuális árakat itt találnak.

Az étel úgy lesz teljes, ha zsemlegombóccal tálaljuk. A zsemlegombóc elkészítése ez alkalommal nem fért bele a Mit főzzünk ma? műsoridejébe, de többféle zsemlegombóccal is megismertetjük majd Önöket. A Mit főzzünk ma? adásai folyamatosan kerülnek fel az oldalra, így lépésről-lépésre követhetnek majd minden konyhai munkafolyamatot!

Addig is az általam készített zsemlegombóc hozzávalóit megmutatom. Fontos, hogy a szikkadt zsemlekockákat forró tejjel, valamint pirított hagymával, petrezselyemzölddel, kevés liszttel, tojással keverjük össze.

 

A zsemlegombóc elkészítéséhez itt találnak egy másik megoldást, valamint az erdei gombákhoz is adunk variációkat. Nézzék meg!

 

A tányérdesszertet sárgabarack és meggyes-csokoládé jégkrémből készítettük.

 

2

2

 

Egy másfajta gombás receptért kattintsanak ide!

 

Ha megnéznének húsos recepteket is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza Önöket holnap is, jöjjenek!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.