Online Gasztronómiai Magazin

Fagylaltmánia

A fagylaltmánia recept hozzávalói

  • 15 dkg cukor,
  • 2 enyhén felvert tojás,
  • 4,5 dl tej,
  • 1 db vaníliarúd,
  • 4,5 dl tejszín
Fagylaltmánia

Fagylaltmánia

 

Számomra maga a fagylalt összefügg a napsütéssel, élénk színekkel, boldogan sikongató gyerekekkel és persze az elmaradhatatlan régi cukrászdák hangulatával, amitől az egész folyamat, amíg végre megkaparinthatjuk azt a puncsfagyit - amit már előző héten is kinéztünk magunknak, de elcsábultunk és inkább egy málnafagyit választottunk - értelmét nyeri, és megállapítjuk; hogy igen, érdemes volt végigvárnunk azt a tizenöt embert, akik előttünk álltak.

Igen ám, de mi van akkor, ha nyár van, de az eső folyamatosan esik (mint ahogy most is teszi már egy ideje) vagy nincs kedvünk végigállni azt a fránya sort, vagy még rosszabb: az a bizonyos kedvenc cukrászda éppen aznap zárva van? Nagyon egyszerű a képlet - készítsünk fagylaltot otthon, házilag! Manapság már rengeteg lehetőség közül válogathatunk, megszámlálhatatlan mennyiségű recept áll a rendelkezésünkre, nem is beszélve arról , hogy ha nagyon belejön az ember, akkor már saját maga is kitalálhat új ötleteket. Addig is kedvcsinálóként összegyűjtöttünk pár alapreceptet, amik egyszerűen kihagyhatatlanok ha fagylaltokról van szó.

 

A fagylaltmánia recept elkészítése

 

Elsőként jöjjön egy igazi klasszikus, a vaníliafagylalt otthoni verziója.

A cukrot, tojást, tejet, és a vaníliát egy lábasba tesszük, majd állandó kevergetés mellett addig főzzük, míg krémes állaga lesz. Mélyhűtőbe tesszük egy rövid időre. A tejszínből habot verünk, majd a kissé megfagyott krémet kivesszük a fagyasztóból és habverővel megkeverjük. Mikor már sima állagú, óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot és visszatesszük a mélyhűtőbe. Vaníliarúdhoz aktuális árat itt találnak.

Tipp: Ennél a receptnél bátran beletehetünk csokidarabokat, gyümölcsöket vagy épp összemorzsolt édességet is a masszába, különlegesebbé téve így a fagylaltunkat!

Jó fagyizást kívánunk!

Ha szeretne még további, érdekesebbnél érdekesebb receptek között böngészni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megteheti. Nézzen körül, válogasson, válassza ki azt a receptet, amelyik épp megfelel a mai hangulatának, és készítse is el! Természetesen várjuk vissza holnap is, nem habozzon, találni fog újdonságot, garantáljuk!

Kőrösi-Fehér AnettComments are closed.