Online Gasztronómiai Magazin

Fejessaláta vajmártásban

A fejessaláta vajmártásban recept hozzávalói

2-3 fej zöldsaláta, 5 dkg vaj, 1 csésze tejföl, 2 db paradicsom, só, 3-4 evőkanál morzsa, csipet bazsalikom

Fejessaláta vajmártásban

Fejessaláta vajmártásban

 

A fejessaláta vajmártásban recept elkészítése

 

Igyekszünk lefedni a konyhai alapanyagok minden szegmensét, sorra került tehát a fejessaláta is. Egy-két ötlet minden hozzávalónak jót tesz. Nagyon jót! Tehát: használjunk fejessalátát! Ez a recept teljes mértékben erre koncentrál, megfejelve egy remek vajmártással. Nézzék meg, hogyan készül, és természetesen készítsék el Önök is így otthon!

Azzal kezdünk most, hogy a zöld leveleitől megtisztított fejessalátát négy részre vágjuk, sós vízzel leforrázzuk, majd leszűrjük. A fejessalátához aktuális árat itt találnak, amiből ki is derül, hogy megfizethető, egyszerű alapanyagból készült ez étel.

Egy edényt kivajazunk, 5 kanál tejfölt teszünk bele, aztán egy sor salátát és bazsalikommal megszórt paradicsomot, amelyet karikára vágtunk.

Tetejére tejfölt és több kis darab vajat teszünk, behintjük zsemlemorzsával, és sütőben hevítjük addig, amíg a morzsa pirosodni kezd, majd így, melegen tálaljuk.

 

Egy másfajta salátát itt találnak!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.