Online Gasztronómiai Magazin

Feketeszedres borjúmáj

A feketeszedres borjúmáj recept hozzávalói

4 szelet borjúmáj, 15 dkg újhagyma, 10 db zsályalevél, bors, só, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál cukor, 1 dl vörösbor, 2 dl borjúpecsenyelé, 5 dkg jéghideg vaj, 25 dkg feketeszeder, baguette

Feketeszedres borjúmáj

Feketeszedres borjúmáj

 

A feketeszedres borjúmáj recept elkészítése

 

A recept egyik titka a címbe is bekerült, ez a gyümölcs, és persze a fűszerezésnél is ügyeskedtünk egy kicsit. Utóbbit előre nem áruljuk el, nézzék meg a receptet, és természetesen készítsék is el így!

Most azzal kezdünk, hogy a borjúmájat kis szeletekre vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, negyedeljük, a zsályát leszárítjuk. A borjúmájat borsozzuk, forró olajban megsütjük, majd sózzuk. A borjúmájhoz aktuális árat itt találnak.

Kivesszük a serpenyőből, melegen tartjuk, majd zsírjában lepirítjuk az újhagymát és a zsályát, cukrot karamellizálunk, vörösborral felengedjük, befőzzük.

Feketeszedres borjúmáj, ahogyan egy másik alkalommal készült a Mit főzzünk ma? konyhájában

Feketeszedres borjúmáj, ahogyan egy másik alkalommal készült a Mit főzzünk ma? konyhájában

Hozzáadjuk a pecsenyelé egyik felét, besűrítjük a vajjal, hozzáadjuk a feketeszedret. Ízesítjük a mártást.

Tálaláskor a kenyérszeletekre tesszük a borjúmájat, és ráöntjük a feketeszeder mártást. Ha gondolják, készítsenek egy desszertet utána, a nyári melegben a fagylalt igazán felüdít.

2

2

 

Egy másik májas receptet itt találnak!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet, és tegyék el mondjuk holnapra!

Ha szeretne még további receptek között böngészni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában teheti meg. Nézzen körül, válassza ki a mai hangulatának megfelelő receptet, és készítse el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! És, jöjjenek holnap is, mi itt leszünk!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.