Online Gasztronómiai Magazin

Fogascsíkok Sztroganov módon készítve

A fogascsíkok Sztroganov módon készítve recept hozzávalói

60 dkg fogasfilé. 1 csomag póréhagyma, 10 dkg vaj, késhegynyi kapor, só, bors, 1 dl tejszín, 1 db citrom, 5 dkg ecetes uborka, 5 dkg gomba, 1 db zöldpaprika, 10 db koktélparadicsom, 30 dkg szélesmetélt, fél dl fehérbor, 1 evőkanál keményítő

Fogascsíkok Sztroganov módon készítve

Fogascsíkok Sztroganov módon készítve

 

A fogascsíkok Sztroganov módon készítve recept elkészítése

 

Sok kedves Nézőnk kérésére, fellapozgatva a klasszikus recepteket úgy döntöttünk, megmutatunk néhány „nagy”, klasszikus receptet, lehetőleg persze többféleképpen, és persze, a Mit főzzünk ma? jó szokásának megfelelően kicsit másképp. Ezért készítettünk Sztroganov-módozatot kétféleképpen: a múlt héten pulykából, ezúttal pedig fogasból. Remélem elnyeri tetszésüket ez a recept is, és természetesen nem keverik össze, ahogy mi tettük véletlenségből… a pulykához pulyka, a fogashoz fogas tartozik. Nézzék meg, hogyan készül, és próbálják is ki így!

Célszerű mindent előre feldarabolni, mert utána pillanatok alatt el fogunk készülni, a póréhagymát félkarikára, a paprikát, az ecetes uborkát, a fogasfilét csíkokra, a kaprot pedig apróra. A Mit főzzünk ma? műsorában természetesen a darabolást is bemutatjuk. A receptvideó hamarosan elérhető lesz. A fogashoz aktuális árat itt találnak.

A tésztát sós vízben kifőzzük. Amíg a tészta fő, elkészítjük a ragut. Vajon megpirítjuk a póréhagymát, rátesszük a fogascsíkokat, fűszerezzük sóval, borssal. Hozzáadjuk a kaprot. Julienne-re vágjuk az ecetes uborkát, gombát, a zöldpaprikát, paradicsom. Beletesszük a serpenyőbe a zöldféléket a  következő sorrendben: először a zöldpaprikát, majd a gombát, az ecetes uborkát, végül a koktélparadicsomot. Tejszínnel felöntjük, fűszerezhetjük fehérborral, keményítővel sűríthetjük.

Tálalásnál a tészta mellé kerül a fogas Sztroganov módra, citrommal díszítjük.

 

A fentebb említett pulykás Sztroganov módozatot itt találják, nézzék meg ezt is!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.