Online Gasztronómiai Magazin

Fogasragu citrommal

A fogasragu citrommal recept hozzávalói

 • 60 dkg balatoni fogasfilé,
 • 40 dkg tollhegytészta,
 • só,
 • fehér bors,
 • 2 db citrom,
 • 10 dkg hagyma,
 • 5 dkg vaj,
 • 1 dl fehérbor,
 • 2 dl tejszín,
 • 6 dkg kapribogyó,
 • 1 csomag petrezselyem
Fogasragu citrommal

Fogasragu citrommal

 

A fogasragu citrommal recept elkészítése

 

Először is: a fogasfilét ennél az ételnél nagyobb kockára vágjuk, majd sózzuk, lisztezzük. Vajat tegyünk alá - ez fontos, ha igazán ki akarjuk hozni a hal igazi ízét, és roston megsütjük. A citromot kifilézzük, szintén kockára vágjuk, a vöröshagymát pedig finomra daraboljuk. Ha esetleg nem jutnak balatoni fogasfiléhez (és ez benne van a pakliban), itt egy alternatíva, a Viktória tavi fogasfilé (avagy nílusi sügér), aktuális ár hozzá itt.

Fontos, hogy az így előkészített vöröshagymát a halfilé visszamaradt zsiradékán pirítsuk le - egészen más ízt kapunk! -, majd tegyünk hozzá finomra vágott petrezselyemzöldet és kapribogyót. Ahhoz, hogy ezzel az egyszerű módszerrel mégis különleges állagú mártást kapjunk, finomítsuk tejszínnel, legvégül pedig öntsük fel a fehérborral.

Figyeljünk oda arra, hogy némelyik fűszer íze a forralásnál háttérbe szorulhat, ezért nyugodtan ízesítsük utána az ételt azzal, amelyiknek erősíteni szeretnénk a dominanciáját. Ebben most és itt azért nem adnék tanácsot, mert egy-két alkalom után már tudni fogják, az aznapi hangulathoz éppen melyik fűszer ereje, vagy éppen gyengédsége illik.

A tollhegytésztát kifőzzük, leszűrjük. Ne felejtsük a tésztafőzés aranyszabályait - ha mégis így történt volna, keressünk utána a főzzük ki együtt!-háttérlexikonban. A tésztafőzés receptje itt, ha nem lenne meg a könyv:). Erre a tésztaágyra fektessük rá a fogasfilé darabokat, és ízlésünk szerint vonjuk be mártással.

Ha aranyszabályokat követünk, a fogas mellé terítjük a mártást, de természetesen, ha érzékeik úgy kívánják, tegyék csak nyugodtan rá a halra. Díszítésnek használjunk citromot, petrezselyemzöldet.

Ha szeretnének még böngészni további halas, esetleg rákos, kagylós receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Reméljük, találnak majd újdonságot, és el is készítik.

 

Egy másik ragu receptért kattintson ide!

 

Ha válogatnának húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza Önöket holnap is, jöjjenek!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.