Online Gasztronómiai Magazin

Fokhagymás bárányragu ceruzababbal

A fokhagymás bárányragu ceruzababbal recept hozzávalói

80 dkg báránycomb, 2 gerezd szétnyomott fokhagyma, só, bors, zöldség alaplé, babérlevél, kevés tárkony, zeller, 2-3 db burgonya, tisztított ceruzabab, 1 db paradicsom, 50 dkg gnocchi

Fokhagymás bárányragu ceruzababbal

Fokhagymás bárányragu ceruzababbal

 

A fokhagymás bárányragu ceruzababbal recept elkészítése

 

Nem, nem árulunk zsákbamacskát, a bárányhús sajnos még nem olcsó. Bár, ha beleakadunk egy akcióba, jó áron hozzá lehet jutni. Nos, vagy az egyik út, vagy a másik, de nagyon ajánljuk, hogy vágjanak bele! Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így!

Először is vajon előpirítjuk a kockára felvágott húst. Ezután a zsírjába finomra vágott vöröshagymát teszünk, megpirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, végül pedig erre az alapra rátesszük a húst.

Felengedjük az alaplével, babérlevelet, tárkonyt teszünk még hozzá. A zellert kockára vágjuk, a bárányhússal együtt puhára főzzük. A bárányhoz aktuális árat itt találnak.

Befejezés előtt kb. 10 perccel 2-3 burgonyát megtisztítunk, kockára vágjuk, és a tisztított ceruzababbal a bárányhúshoz tesszük. A gerezdekre vágott paradicsomot ekkor adják hozzá. Főzzék kb. 5-6 percig, de ügyeljenek arra, hogy ne főjön túl a hús és a zöldség, nem tesz jót egyiknek sem. Nos, ha idáig eljutottak, talán felesleges is a kérdés, feltesszük mégis: legközelebb is készítenek bárányt, ugye?

Változatos köretet adhatunk hozzá, mi a Mit főzzünk ma? műsorában a gnocchit választotttuk.

 

Egy másfajta bárányreceptet itt találnak!

 

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza Önöket holnap is, jöjjenek!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.