Online Gasztronómiai Magazin

Fokhagymás ponty puliszkával

A fokhagymás ponty puliszkával recept hozzávalói

60 dkg pontyfilé, 1 fej fokhagyma, 20 dkg vaj, só, bors, petrezselyemzöld, 20 dkg kukoricadara, 10 dkg sárgarépa, 5 dkg fehérrépa, 5 dkg gomba, 5 dkg újhagyma, paradicsom, kapor, húsalaplé

Fokhagymás ponty puliszkával

Fokhagymás ponty puliszkával

 

A fokhagymás ponty puliszkával recept elkészítése

 

Itt egy újabb ötlet arra, hogy pontyot ne csak karácsonykor, és ne csak halászlének és ne csak rántva készítsünk. Abba most nem megyünk bele, mennyire egészséges a halfogyasztás, mert azért ezt már mindenki tudja!

Hagyományos, népi alapra épül ez a recept, nem csak a ponty, de a köret tekintetében is. Nézzék meg, hogyan készül, és természetesen készítsék is el így otthon!

Most azzal kezdünk, hogy a pontyfilét sózzuk, borsozzuk, felhevített vajon elkezdjük sütni. Adunk még hozzá petrezselyemzöldet, finoman.

A pontyhoz aktuális árat itt találnak.

Amikor a pontyfilé egyik oldala megsült, megfordítjuk. Utána hozzáadjuk a tisztított, lapkára vágott fokhagymagerezdeket, majd amikor megsült, levesszük a tűzről.

A zöldségeket a puliszkához nagyon apróra vágjuk – erre figyeljünk oda! Lepirítjuk a kaporral együtt, beletesszük a kukoricadarát. Így együtt egy kicsit pirítjuk még, majd felöntjük húsalaplével, sózzuk, borsozzuk.

Tényleg ennyire egyszerű, készítsék el így a pontyot! Mert a hal mindig jól jön!

Fokhagymás ponty puliszkával, ahogyan a Mit főzzünk ma? konyhájában készült

Fokhagymás ponty puliszkával, ahogyan a Mit főzzünk ma? konyhájában készült

 

A Mit főzzünk ma? halreceptjei közül itt válogathat kedvére!

 

NÉZZÉK MEG TOVÁBBI AJÁNLATAINKAT IS!

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt!

Ha szeretnének még válogatni húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válasszák ki, amelyik legjobban tetszik ma, vagy akár holnap, és készítsék is el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó sütést, főzést, és persze jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.