Online Gasztronómiai Magazin

Frissensült pulykamell joghurtos fügével

A frissensült pulykamell joghurtos fügével recept hozzávalói

20 dkg szárított füge, 2 dl piros szőlőlé, 2 evőkanál akácméz, szegfűszeg, fahéj, csillagánizs, 2 db narancs, 4 dl joghurt, késhegynyi fehér szezámmag

Frissensült pulykamell joghurtos fügével

Frissensült pulykamell joghurtos fügével

 

A frissensült pulykamell joghurtos fügével recept elkészítése

 

Európa és a világ ízei magyarul, ugye tudják? A füge nem mindennapos vendég a magyar konyhában, egy picit a keleties ízek felé kalandozunk, meg fogja érni, higgyék el! Nézzék meg a receptet, és természetesen készítsék el így ezt az ételt otthon! A Mit főzzünk ma? masszív ajánlásával.

Azzal kezdünk most, hogy először is készítünk egy redukciót narancslével, ánizzsal, fahéjjal és mézzel, majd felfőzzük. Arra figyeljünk, hogy a forró vízbe először az ánizs kerüljön.

Közben a joghurtot krémesre keverjük, majd a vörös szőlőlében áztatott fügét hozzáadjuk. A pulykát teljesen szokott módon roston sütjük, itt mindenki a maga ízlése szerint járjon el, hiszen az étel karakterét a redukció és a füge adja majd meg. A pulykamellhez aktuális árat itt találnak.

Tálaláskor pirított szezámmaggal díszítsük, ami persze egyben egy kis többlet ízesítés is. Kicsit keleties ízt kapunk a végén, különleges hangulatot kapunk az ánizstól, fügétől – próbára fel! És, ne feledjék, mi holnap is itt leszünk, változatos receptekkel, videókkal, jótanácsokkal, jöjjenek!

 

Egy másfajta, de szintén keleti ízvilággal rendelkező receptet itt találnak, nézzék meg ezt is!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretne még további receptek között böngészni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában teheti meg. Nézzen körül, válassza ki a mai hangulatának megfelelő receptet, és készítse el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.