Online Gasztronómiai Magazin

Füstölt marhanyelv zöldséges lebbenccsel

A füstölt marhanyelv zöldséges lebbenccsel recept hozzávalói

60 dkg füstölt marhanyelv, 30 dkg lebbencstészta, só, bors, étolaj, 5 dkg sárgarépa, 5 dkg vöröshagyma, 2 db zöldpaprika, 2 gerezd fokhagyma, húsalaplé, 10 dkg zöldborsó

Füstölt marhanyelv zöldséges lebbenccsel

Füstölt marhanyelv zöldséges lebbenccsel

 

A füstölt marhanyelv zöldséges lebbenccsel recept elkészítése

 

Szó, mi szó, a marhanyelv masszív dolog, ellenben nagyon finom. Úgy kalkuláljunk, akkor készítsük, amikor van rá sansz, hogy ledolgozzuk a bőséges táplálékot! Nekünk sikerült:). Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így!

Amikor a konyhai munkafolyamatok szépen rendben zajlanak: a lebbencstésztát már tegnap elkészítettem. Egyszerű, mégis csodás dolog, tehát, tojást, lisztet kevés vízzel összegyúrunk, kinyújtjuk, megszárítjuk, amikor megszáradt, akkor összetörjük.

A marhanyelvet szintén főzzük meg előre, akár a lebbencs készítése alatt. Amint mindennel így előkészültünk, a lebbencstésztát lepirítjuk, hozzáadjuk a zöldségeket, a zöldpaprikát, vöröshagymát, fokhagymát, sárgarépát, végül pedig a zöldborsót. A marhanyelvhez aktuális árat itt találnak.

Felöntjük alaplével, hogy abszolút passzoljanak az ízek, mi a Mit főzzünk ma? műsorában a marhanyelv alaplevét használtuk fel. Arra figyeljünk, hogy amikor a folyadék elpárolog, mindig  fel kell önteni. Puhára főzzük., kb 6-8 perc főzési időre lesz szükségünk.

Tálaláskor a marhanyelvet felszeleteljük, rátesszük a zöldséges lebbencsre, a levével még egy kicsit meglocsoljuk, tormát, mustárt adunk mellé.

 

Marhanyelv, egy kicsit másképp? Természetesen, nézzék meg ezt a receptet is!

 

Ha szeretnének még válogatni húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.