Online Gasztronómiai Magazin

Fűszerköntösben sült szarvasgerinc

A fűszerköntösben sült szarvasgerinc recept hozzávalói

80 dkg csontozott szarvasgerinc, 4 db friss rozmaringág, só, bors, kakukkfű, petrezselyemzöld, bazsalikom, 10 szem gyöngyhagyma, áfonya, 2 dl pecsenyelé, 50 dkg masnitészta

Fűszerköntösben sült szarvasgerinc

Fűszerköntösben sült szarvasgerinc

 

A fűszerköntösben sült szarvasgerinc recept elkészítése

 

A vadétel mindig kihívás, mert akárhonnan is nézzük, egy egyszerűnek nevezett  szarvaspörkölt is olyan fenséges tud lenni, hogy nem túl könnyű túltenni rajta. No azért természetesen megpróbáljuk, nézzék meg, miként, és természetesen készítsék el Önök is így otthon!

Azzal kezdünk most, hogy a friss fűszerekből elkészítjük a szarvasgerinc köntösét, ebbe fogjuk majd megforgatni a húst. Ha nem jutnak hozzá friss fűszerhez, használhatnak szárított alapanyagot is, de azért különlegesebb lesz, ha friss bazsalikomot, kakukkfüvet, petrezselyemzöldet használnak. A végén rozmaringágat teszünk a húsok tetejére. A szarvashúshoz aktuális árakat itt találnak.

Az előkészített, zöldfűszeres köntösbe öltöztetett szarvashúst vajon megfuttatjuk, majd az elősütés után felöntjük a pecsenye alaplével. Ezzel besűrítjük, a levet elforraljuk. Figyeljünk, hogy a szarvashúst nem kell túlsütni.

Elkészítjük a masnitészta köretet, a szokott módon fogkeményre, tudják, al dente,  kifőzzük a tésztát. A gyöngyhagymát, áfonyát egy kisebb darab vilmoskörtével együtt megfuttatjuk szőlőmagolajon, finoman, hogy a gyümölcsök megtartsák formájukat, színüket. Ízlésesen tálaljuk, és valószínűleg lehet besöpörni az elismeréseket. Legyen így!

 

Egy más jellegű áfonyás receptet itt találnak, nézzék meg ezt is!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Ha megtetszett a recept, de akkor is szeretne egy jó sütit készíteni, amikor kevés az ideje? Egyszerű, gyors sütirecepteket is talál itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában, nézzen körül És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.