Online Gasztronómiai Magazin

Fűszervajas fogasfilé

A fűszervajas fogasfilé recept hozzávalói

1 db citrom, só, fehérbors, petrezselyemzöld, 70 dkg fogasfilé, 40 dkg újburgonya, 10 dkg vaj, 1 csomag petrezselyemzöld

Fűszervajas fogasfilé

Fűszervajas fogasfilé

 

A fűszervajas fogasfilé recept elkészítése

 

Adhattuk volna azt a címet is ennek a receptnek, hogy fogasfilé nagyon egyszerűen, mert abszolút fedi az igazságot. Amint hogy az is, hogy igazán autentikus balatoni fogasból lesz, de kalkulálni kell azzal is, ha esetleg valaki nem jutna hozzá. Szerencsére vannak alternatívák. No, de a lényeg az, hogy nézzék meg, hogyan készül, és természetesen készítsék is el így otthon!

Azzal kezdünk most, hogy a citrom levével összekeverjük a héját, majd adunk hozzá sót, borsot, finomra vágott petrezselyemzöldet. Készen is vagyunk az ízesítéssel, ebbe a fűszerpácba forgatjuk bele a fogasfiléket. Minél tovább hagyjuk, hogy átjárják az ízek annál finomabb lesz, de legalább egy órára tegyük be így hűtőbe. A fogashoz aktuális árat itt találnak. Ez ugyan Viktória-tavi, de azért nagyon jó, persze.

A rövid, vagy hosszabb pácolás után vajon sütjük meg a halszeleteket, majd ugyanebben a serpenyőben a fűszerpácból készítünk egy fűszeres vajas öntetet, amit tálaláskor a halszeletekre öntünk.

Külön serpenyőben petrezselymes újburgonyát készítünk köretként. A petrezselymes krumpli elkészítéséhez itt találnak segítséget, ha megakadnának.

 

Fogasfilé egy kicsit másképp? Természetesen, itt egy másik recept, nézzék meg ezt is!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.