Online Gasztronómiai Magazin

Garnéla szezámpanírban

A garnéla szezámpanírban recept hozzávalói

20 db, egyenként kb. 2 dkg-os garnélafarok, 4 evőkanál szójaszósz, 4 evőkanál szezámolaj, 2 evőkanál citromlé, 1 db tojásfehérje felverve, 3 evőkanál szezámmag, olaj a sütéshez, édes chilimártás

Garnéla szezámpanírban

Garnéla szezámpanírban

 

A garnéla szezámpanírban recept elkészítése

 

Jöjjön most egy különleges rákos recept. Érdekes adalék, hogy nem is olyan régen például Zalában a folyami rák a szegények eledele volt. Változnak az idők, sajnos a zalai rákok megfogyatkoztak, a garnéla pedig nem a legolcsóbb alapanyag, de... Tudják, a Mit főzzünk ma? (szinte) mindenhez ad receptet. Na jó, mézes sáska receptünk (még) nincs. Nézzék meg, készítsék is el!

A garnélafarkokat kibújtatjuk a héjukból, eltávolítjuk a belsőségét, megtisztítjuk. Meg is mossuk, majd leszárítjuk. A garnélákat tálba tesszük, öntünk rá szójaszószt, valamint a szezámolajat. Sózzuk, borsozzuk, majd az egészet összekeverjük. Adunk még hozzá egy  kevés citromlevet, és kb. 15-20 percig állni hagyjuk. A garnélához aktuális árat itt találnak.

Addig a tojás fehérjét felverjük. Amikor a garnéla összeért, belemártjuk a tojásba, majd megforgatjuk a szezámmagba. Arra most vigyázzunk, hogy az olaj ne legyen túl forró. Szép pirosra sütjük. Kivesszük az olajból, papírtörlőn leszárítjuk, és már tálalhatjuk is.

Lollóból salátabukét készítünk, citrommal, szezámolajjal és borssal ízesítjük, a tetejére egy paradicsomot teszünk. A saláta mellé félkörben elhelyezzük a garnélákat.  Az édes chilimártáshoz citromlét, szójaszószt, és egy kevés borsot teszünk, összekeverjük, ezzel tálaljuk.

 

Itt egy másfajta, de nem kevésbé különleges receptet találnak!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Ha körülnéznének húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.