Gasztronómiai maraton Borszéken

A székelyföldi Borszék fürdővárosban rejlő lehetőségekre hívja fel a figyelmet az a multikulturális művészeti fesztivál, amely július 13. és 15. között zajlik az erdélyi városban.

A szervezők közlése szerint Borszékfürdőt sporton és kulturális tevékenységeken keresztül fedezhetik fel az érdeklődők, valamint egy gasztronómiai maraton révén, amelyen 10 kisebbség meghívottja vesz részt. Itt ajánlunk mi is egy Mit főzzünk ma?-receptet, Székelyföldhöz kapcsolódva.

 

A Secvente Egyesület és a Papa la Sanyi gasztronómiai brand szervezésében létrejött projekt célja felhívni a figyelmet Borszék fürdővárosban rejlő lehetőségekre.

 

A szervezők remélik, hogy a fesztivál vonzza a kulturális kincseket becsülő, valamint a helyi, egészséges konyha iránt érdeklődő vendégeket.

A rendezvény egyik stratégiai partnere a Balassi Intézet bukaresti központja, amely filmvetítéssel, koncerttel és fotókiállítással bővítette a rendezvény programját.

"Hiszünk abban, hogy Borszék újra elfoglalhatja méltó helyét az országos és európai gyógyturizmusban, megőrizve és megbecsülve azt a sokszínűséget, amely a település kultúráját és örökségét jellemzi" - jelentette ki Dan Burlac filmproducer, a Secvente Egyesület elnöke.

 

A Borszék Bogrács Fesztivál kínálatában szerepelnek magyar, román és roma néptánc- és népzene műhelyek, lesz hagyományos termékek vására, de ki lehet próbálni népművészeti foglalkozásokat és roma mesterségeket is.

 

A történelmi Borszéket megidéző fotókiállítás mellett lesz szabadtéri filmvetítés, a közönség egyebek mellett Enyedi Ildikó Testről és lélekről című, Aranymedve díjat nyert filmjét láthatja.

A koncerteken fellép Herczku Ágnes és a Nikola Parov Quartetet, akárcsak a Romániában ismert Timpuri Noi, a Fanfara Transilvania, Bosquito, Mircea Vintila és a Nightlosers.

A fesztiválon különböző sporttevékenységeket is biztosítanak a szervezők és neves romániai sportolókkal népszerűsítik a testmozgást és az egészséges életmódot.

MTI

A címlapon látható kép forrása: székelyhon.roComments are closed.