Online Gasztronómiai Magazin

Gazdag marharostélyos

A gazdag marharostélyos recept hozzávalói

1,4 kg hátszín, 10 dkg zsír, 10 dkg liszt, 2 fej vöröshagyma, 5 db tojás, 4 db paprika, 3 db paradicsom, 2 kg burgonya, 30 dkg zöldborsó, só, őrölt kömény, fűszerpaprika

Gazdag marharostélyos, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Gazdag marharostélyos, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A gazdag marharostélyos recept elkészítése

 

Nos kérem, lesz itt ma minden, különleges lecsó, remek hátszín, mi azt gondoljuk, ennyi bevezető után már csak neki kell látni. Tehát, nézzék meg, hogyan készül ma a marharostélyos, és készítsék el Önök is így otthon!

Azzal kezdünk, hogy a tojásokat megfőzzük, lehűtjük, megtisztítjuk. A burgonyát megtisztítjuk, majd egyforma dominó alakúra, vágjuk. Most külön főzzük meg a zöldborsót. A hátszínhez aktuális árat itt találnak.

A húst sózzuk, lisztezzük, kevés zsiradékon elősütjük. A húst kivesszük, és a zsiradékában üvegesre pirítjuk a finomra vágott hagymát. A tűzhelyről levéve beletesszük a fűszerpaprikát, kevés vízzel felengedjük, és visszarakjuk a húst. Így pároljuk addig, amíg félpuha nem lesz.

Ekkor kivesszük a húst, belerakjuk a pörköltalapba a burgonyát, a cikkekre vágott paradicsomot és a paprikát. Összekeverjük, sózzuk, köményezzük, majd a tetejére rakjuk a húsokat, felöntjük annyi vízzel, hogy épphogy ellepje. Lefedve készre pároljuk.

Tálalásnál a húsra rakjuk a burgonyás lecsót, megszórjuk zöldborsóval, és rárakjuk a cikkekre vágott főtt tojást. Reméljük, megtetszett ez a recept, és el is készítik!

 

Itt találnak egy másik marha jó ötletet, nézzék meg ezt is!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még további, változatos húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!
(Marharostélyos lecsós dominó burgonyával, zöldborsóval és főtt tojással)Comments are closed.