Online Gasztronómiai Magazin

Gazdag töltött burgonya

A gazdag töltött burgonya recept hozzávalói

  • 4 db burgonya,
  • 8-10 dkg hurka (májas, véres),
  • 15 dkg bacon szalonna,
  • 10 dkg vöröshagyma,
  • 5 dkg zsír,
  • 20 dkg rumos birs,
  • 20 dkg savanyú káposzta,
  • napraforgómag,
  • tökmag
Gazdag töltött burgonya

Gazdag töltött burgonya

 

A gazdag töltött burgonya recept elkészítése

 

Cseles a cím ezúttal, mert bizony húsos receptről van szó, méghozzá elég gazdagon készített húsos receptről. A köret sem hétköznapi - ezek az érveink ennél a receptnél, nézzék meg, hogyan készül, és készítsék is el így!

A kiválasztott, formás, nagy darab burgonyákat héjában megfőzzük, megtisztítjuk, félbevágjuk, a közepét kivájjuk. Betöltött véres és májas hurkát felvágunk akkora darabokra, hogy a krumpliba beleférjen.Vékony baconszalonna-csíkokkal betekerjük. Egy jénai tálba vastag karikára vágott vöröshagymát teszünk, és ráhelyezzük a betöltött burgonyákat. Sütőbe helyezzük, s szép pirosra sütjük. Süthetünk vele együtt kolbászt is. Hurkához aktuális árat itt találnak.

Köretként savanyú káposztát készítünk: kevés olajon kockára vágott baconszalonnát üvegesre hevítünk, napraforgó magot és tökmagot teszünk rá, majd megpirítjuk. A savanyú káposztát kimossuk, kinyomkodjuk, és a szalonnás alapra tesszük. Átmelegítjük, kevés fehérborral ízesítjük. Figyeljünk rá, hogy szárazra pároljuk, ne álljon alatta se zsír, se szaft. Tehetünk rá csombort is.

Külön tálaljuk, a tetejét még megszórjuk napraforgómaggal, és megdíszítjük kaliforniai paprikakarikával, petrezselyemzölddel. Kínálhatunk hozzá rumos birset is.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

 

Egy másfajta, különleges húsos receptet itt találnak, nézzék meg ezt is!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza Önöket holnap is, jöjjenek!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.