Online Gasztronómiai Magazin

Gazdagon töltött cipó

A gazdagon töltött cipó recept hozzávalói

4 db zsemle, 50 dkg savanyú káposzta, 5 dkg vöröshagyma, 3 dkg cukor, kömény, csombor, kapor, 30 dkg főtt, füstölt csülök, 4 db debreceni, 5 dkg bacon szalonna

Gazdagon töltött cipó, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Gazdagon töltött cipó, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A gazdagon töltött cipó recept elkészítése

 

Nos, ez most nem a fogyókúrázóknak kedvező recept, ez az igazság. Cipó, csülök, szalonna - itt van minden, amire valóban azt mondhatjuk, hogy szem-szájnak ingere. Nem elhanyagolható íz a borsikafű, avagy csombor, ez teszi majd tökéletessé. Nézzék meg, és természetesen készítsék is el így otthon!

Most azzal kezdünk, hogy a csülköt előre megfőzzük, majd hagymát félfőre vágunk, a szalonnából pedig kakastaréjt formázunk. A sertéscsülökhöz itt találnak aktuális árat.

A debrecenit bevagdossuk, majd a szalonnát és a kolbászt serpenyőben elősütjük. Közben cukrot karamellizálunk, szemes köményt teszünk bele, amit kipattogtatunk.

Ezután hozzákerül a hagyma, szalonnakocka, majd jól összekeverjük, így kerül hozzá a káposzta, majd csomborral ízesítjük.

Majd előkészítjük a cipót: a belsejét eltávolítjuk, és ide kerül majd az elkészített káposztás töltelék.

 

Itt pedig még egy cipós receptet találnak!

 

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!
(20030818)Comments are closed.