Online Gasztronómiai Magazin

Gazdasaláta sült oldalassal

A gazdasaláta sült oldalassal recept hozzávalói

1 db jégsaláta, 10 dkg csemege kukorica, 10 dkg bab, 1 dl ketchup, 10 dkg sonka, 10 dkg  paradicsom, 5 dkg gomba, 70 dkg oldalas, 0,5 dl ketchup, 2 dkg méz, só, kömény, 2 dkg vöröshagyma

Gazdasaláta sült oldalassal, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Gazdasaláta sült oldalassal, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A gazdasaláta sült oldalassal recept elkészítése

 

Az oldalast pácoljuk le előre, méghozzá ketchupos, borsos, mézes pácban. A pácolt húsoknál figyeljünk arra, hogy csak a sütés előtt sózzuk meg, de ekkor tehetünk hozzá egy kis köményt is! Elősütjük, fóliával letakarjuk, és egy kis gombát is teszünk hozzá. Az oldalashoz aktuális árat itt találnak.

Közben felvágjuk a hagymát, lesózzuk, így egy kis levet fog ereszteni, jobb íze lesz tőle. A salátát szinte natúr hagyjuk, egy kevés balzsamecettel megszórjuk.

Egy tányérba tesszük a kukoricát, babot (ezeket konzervként is használhatjuk), ketchup, méz kerül hozzá, és természetesen ízlés szerint a fűszerek. Szépen ráhelyezzük a salátára, mellé tesszük az oldalast.

 

Ha megnéznének egy másfajta salátareceptet is, itt találnak!

 

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza Önöket holnap is, jöjjenek!

Jó étvágyat kívánunk!
(20030318)Comments are closed.