Online Gasztronómiai Magazin

Gesztenyés darázsfészek

A gesztenyés darázsfészek recept hozzávalói

70 dkg vajastészta, 10 dkg baracklekvár, 25 dkg gesztenyepüré, 10 dkg porcukor

Gesztenyés darázsfészek

Gesztenyés darázsfészek

 

A gesztenyés darázsfészek recept elkészítése

 

A gesztenyés sütik jellemzően karácsonykor kerülnek elő, már a recept címe is a téli időket idézi. Pedig nem vagyunk a karácsonyi ünnepkörhöz kötve, ez a finomság bármikor elkészíthető. Ha tetszik a recept, tegyenek így, készítsék el bármikor!

A vajastésztát kinyújtjuk, baracklekvárral megkenjük, megszórjuk darált gesztenyével. Habkártyával megigazgatjuk a gesztenyét.

Előmelegítettük a sütőt 200 fokra. 180-190 fokon 15-20 percig sütjük. Felhajtjuk a tésztát, felszeleteljük, egyenként megigazgatjuk a darázsfészkeket. Fontos, hogy egyenletes vastagságú szeleteket vágjunk.

Tálalásnál porcukorral megszórjuk, erdei gyümölcsöntetet teszünk még rá: erdei gyümölcsöt vörösborral felforralunk. Az erdei gyümölcskeverékhez aktuális árat itt találnak.

 

Itt találnak egy másfajta gesztenyés receptet!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket, mi itt leszünk!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.