Online Gasztronómiai Magazin

Gesztenyés kakaspörkölt

A gesztenyés kakaspörkölt recept hozzávalói

1 db kakas, 0,5 dl olaj, 5 dkg vöröshagyma, 10 dkg zöld paprika, 2 dkg fokhagyma, 2 dkg Piros Arany, pörköltalap, só, fűszerpaprika, 20 dkg gesztenye, 15 dkg csiperke gomba, 5 dkg vargánya gomba, 30 dkg kakastaréj tészta, 5 dkg krémsajt

Gesztenyés kakaspörkölt, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Gesztenyés kakaspörkölt, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A gesztenyés kakaspörkölt elkészítése

 

Különleges pörkölt készül ma a Mit főzzünk ma?, konyhájában, a kakas miatt is, a gesztenye miatt is. Nem mindennapi étek, feltétlen nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így otthon!

Először a szokásos módon pörköltalapot készítünk, azaz olajat hevítünk, hagymát pirítunk zöldpaprikával, paradicsomot teszünk hozzá.

Amikor a paprika üveges, beletesszük a pirospaprikát, víz hozzáöntésével oldjuk rubin színét. A feldarabolt kakast belerakjuk, kb. 2-3 órát, kevés vízzel  pöszörögve főzzük. A kakashoz aktuális árat itt találnak.

Külön serpenyőben olajat hevítünk, apróra vágott hagymát pirítunk, beletesszük a felszeletelt paprikát, paradicsomot, később pedig a csiperkegombát, vargányát és a szemes gesztenyét.

Köretnek tarajos tésztát adunk, melyet még melegen vajon átforgattunk.

 

Egy másik pörköltreceptet itt találnak!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!
(20031028)Comments are closed.