Online Gasztronómiai Magazin

Gomolya mézes ananásszal, tökmagolajjal

A gomolya mézes ananásszal, tökmagolajjal recept hozzávalói

30 dkg füstölt gomolya sajt, 40 dkg sárgadinnye, 2 evőkanál méz, 1 evőkanál  tökmagolaj, 5 dkg sárgarépa, bors

Gomolya mézes ananásszal, tökmagolajjal

Gomolya mézes ananásszal, tökmagolajjal

 

A gomolya mézes ananásszal, tökmagolajjal recept elkészítése

 

Ez egy igazán friss hangulatú recept, sajttal, gyümölccsel, ráadásul egészen könnyen elkészíthető. Szerintünk elég nyomós érvekről van szó, tehát, nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el otthon Önök is így!

A gomolyát zsiradék nélkül roston sütjük, ne ijedjenek meg, ha egy kicsit nyúlós lesz. Kivesszük a sajtot. A gomolyához aktuális árat itt találnak.

Ugyanebben a serpenyőben mézet hevítünk, ebben pirítjuk a felszeletelt ananászt. Pirított zsemlemorzsát petrezselyemmel, apróra vágott tökmaggal, főtt tojással összekeverünk, és rászórjuk az ananászra.

Tálalásnál középre helyezzük a sajtot, köré az ananászt, végül tökmagolajjal meglocsoljuk. A tökmagolaj nemcsak a díszítéshez illik,  hanem nagyon jól kiegészíti az étel ízét is!

 

Egy más karakterű sajtos receptet itt találnak!

 

Jó étvágyat kívánunk!

És ha már szót ejtettünk a sajtok sütéséről, itt egy remek tipp, próbálják ki ezt is!

Ha már gomolyát (vagy gömölyét) ajánlottunk ehhez a recepthez, ejtsünk róla néhány szót.

A gomolya úgy készül, hogy a beoltott tej túróját gomolyanyomó ruhával összefogják, a túróból a savó nagyját ruhán keresztül kinyomkodják. A négy sarkán összekötött kendővel gerendába akasztva a maradék kicsepeg belőle.

A cipó alakú, 2–3 kg nagyságú sajtot a pásztorkunyhó eresze alatti polcon vagy a tető alatt álló gomolyaszárítón 4–5 napig szikkasztják. További részleteket itt olvashatnak.

Ha pedig megnéznének húsos recepteket is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!Comments are closed.