Online Gasztronómiai Magazin

Gorgonzolás, diós csirkemell

A gorgonzolás, diós csirkemell recept hozzávalói

40 dkg csirkemell, 50 dkg szélesmetélt, 10 dkg dióbél, 15 dkg gorgonzola (kék) sajt, 2 dl tejszín, só, bors, dióolaj

Gorgonzolás, diós csirkemell

Gorgonzolás, diós csirkemell

A gorgonzolás, diós csirkemell recept elkészítése

 

A dió és a sajt remek párosítás. Arra figyeljünk, hogy a gorgonzola markáns ízű sajt, így a sóval óvatosan bánjanak! Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el otthon Önök is így!

Először is a csirkemellet kisebb darabokra vágjuk. Ezután kevés dióolajat locsolunk a serpenyő aljára, és durvára vágott diót teszünk bele.

Amikor a dió lepirult, kék sajtot teszünk hozzá. A Mit főzzünk ma? műsorában mi gorgonzolát használtunk, de más kék sajt is megfelel a recepthez. A sajt némi tejszín hozzáadásával hamarabb feloldódik. Az időközben kifőtt, leszűrt tésztát beletesszük, összekeverjük, a tálalásnál a tésztára kerül a csirke. Ennyire egyszerű az elkészítése, belevágnak, ugye?

Mivel szűkszavú és gyors receptről van szó, a tudnivalókat, segítséget, kisokost kivételesen ide hátra tettük ennél a receptnél. Kezdjük a dióolajjal, szerencsére ma már ez sem akkora kuriózum, hogy ne lenne fellelhető a konyhákban. De: biztos, ami biztos, szoktuk mondogatni, itt található.

A következő a nálunk kéksajtként elhíresült sajtféle, mi ebben a receptben a gorgonzolát ajánlottuk, álljon itt elsőként tehát az. Itt pedig egy válogatás kéksajtokból.

 

Itt mutatunk egy másik csirkereceptet, más mint ez:).

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Ha körülnéznének  még húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Jó étvágyat kívánok!Comments are closed.