Online Gasztronómiai Magazin

Grillezett juhsajt sült paprikával

A grillezett juhsajt sült paprikával recept hozzávalói

60 dkg füstölt juhsajt, 4 db piros kaliforniai paprika, 2 evőkanál dijoni mustár, borecet, 0,5 teáskanál méz, olívaolaj, fél fej jégsaláta, fél fej freezer saláta, 2 teáskanál cukor

Grillezett juhsajt sült paprikával

Grillezett juhsajt sült paprikával

 

A grillezett juhsajt sült paprikával recept elkészítése

 

Nézzük csak, mit lehet kihozni a remek juhsajtból. Legyen sütés? Legyen. Hozzá egy kis zöldség, csak a változatosság kedvéért, nem kell mindennap hús. Nézzék meg, hogyan készül, és természetesen próbálják is ki így otthon!

Azzal kezdjük most, hogy a kaliforniai paprika magházát és az ereit eltávolítjuk. Ezután sütőlapra helyezzük, és 200 fokos sütőben megsütjük úgy, hogy bőre a húsától elváljon. Kivesszük, lefóliázzuk, hogy gőz képződjön, így a héját le tudjuk húzni.

Mindezek után egy kevés borecetben a cukrot elkeverjük, olívaolajat öntünk rá, és ebbe az alapba a lehúzott bőrű paprikát belehelyezzük. A salátát összetépjük. A mézet a mustárral összekeverjük, majd a salátához adagoljuk. Egyenletesen elkeverjük. Ha mindez megvan, egy kis olívaolajat és borecetet öntünk rá.

A végén egy teflonserpenyőt jól felmelegítünk, és egy csepp olívát öntünk alá. A juhsajtot négy egyenlő részre vágjuk, majd hirtelen mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Együtt tálaljuk. A juhsajthoz aktuális árat itt találnak.

 

Egy más jellegű grillreceptet itt találnak!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.