Online Gasztronómiai Magazin

Gyermekkorom nagy kedvence

A gyermekkorom nagy kedvence recept hozzávalói

50 dkg túró, 30 dkg alma, 1 evőkanál méz, 1 késhegynyi őrölt fahéj, 20 dkg édes keksz, 4 db tortilla, 1 evőkanál tökmagolaj, 1 dkg porcukor, jégkrém

Gyermekkorom nagy kedvence, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Gyermekkorom nagy kedvence, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A gyermekkorom nagy kedvence recept elkészítése

 

Ennek a receptnek az a titka, hogy kevés hozzávalóból készül, domináns benne az alma és a túró. Nos, előzetesen ennyit, nézzék meg, hogyan is készül, és készítsék el Önök is így!

Első lépésként az almát megtisztítjuk, lereszeljük, majd összekeverjük a túróval, a mézzel, és a fahéjjal, majd pedig hozzáadjuk az összetört kekszet. Az almához aktuális árat itt találnak.

Ezután bő olajban, két merőkanál közé fogva megsütjük a tortillát, amint elkészül, ebbe fogjuk betölteni az édességet, ez lesz a „fészek”. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ez egy kicsit újdonság. De, ahogy szoktam mondani, klasszikus receptjeinket is megújíthatjuk, ha jó ötletre lelünk! Az a sokszor emlegetett inspiráció, ugyebár.

A tortilla-fészekbe rakjuk a tölteléket, fagylaltot teszünk a tetejére. Végül pedig porcukorral megszórjuk, tökmagolajjal díszítjük.

 

Kattintson ide egy almás étel receptjéhez!

 

Nézzék meg további ajánlatainkat is!

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válasszák ki, amelyik legjobban tetszik ma, vagy akár holnap, és készítsék is el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.