Online Gasztronómiai Magazin

Gyömbéres szűzpecsenye

A gyömbéres szűzpecsenye recept hozzávalói

2 dkg gyömbér, 5 dkg vöröshagyma, 10 dkg zöldpaprika, 50 dkg sertésszűz, 25 dkg padlizsán, 20 dkg cukkini, 20 dkg burgonya, 5 dkg vaj, 0,5 dl olívaolaj, 0,5 dl szójaszósz, 2 dkg fokhagyma, só, chili, bacon szalonna

Gyömbéres szűzpecsenye, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Gyömbéres szűzpecsenye, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A gyömbéres szűzpecsenye recept elkészítése

 

Európa és a világ ízei magyarul, ezúttal szűzpecsenyés alapon. Fűszerezés és zöldségek, ez ma a titok, nézzék is meg, hogyan készül, és készítsék el így otthon!

A szüzet sózzuk, borsozzuk, és kevés olajban félig megsütjük. Közben készül a ragu is: baconszalonnát pirítunk, ezután kerül hozzá a gyömbér, a hagyma és a zöldpaprika, majd a fehérbor. Ha csípősen szeretjük, akkor itt a chili helye! A gyömbérhez aktuális árat itt találnak.

Közben a cukkinit és a padlizsánt felkarikázzuk - a padlizsánt ne felejtsük el előtte lesózni! -, és gyorsan átpároljuk olajban. Tálaláskor a burgonyára helyezzük a szüzet, kevés szafttal meglocsolva, alulra kerül a ragu.

 

Egy másik szűzreceptet itt találnak!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még további, változatos húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!
(20030828)Comments are closed.